Полтавщина виділила 30 млн гривень на відновлення Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини

01 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Полтавська область виділила 30 млн грн на відновлення регіонів, у яких були бойові дії.

У перші місяці війни Полтавщина відправили понад одну тис. тонн гуманітарної допомоги для Харківщини та 600 тонн – для Сумщини. Це харчові продукти та речі першої потреби. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін

Також, за дорученням Офісу Президента, закупили харчові продукти для формування індивідуальних продуктових наборів. 245 тисяч таких наборів відправили до Сумщини.

З моменту звільнення Збройними силами України Херсона, Полтавська область активно допомагає Херсонській та Миколаївській областям, сприяє відбудові Харківщини. З обласного бюджету виділили 30 млн гривень на відновлення цих регіонів

21 листопада, у День Гідності та свободи, доправили п’ять вантажівок гуманітарної допомоги Херсонщині, а саме – Чорнобаївці. Ідеться про харчові продукти, питну воду, теплі ковдри, пічки для обігріву, засоби гігієни, підгузки для малюків.

Також до Херсону відправили мережеве та комп'ютерне обладнання: системні блоки, ноутбуки, монітори, комутатори та роутери. Загалом близько 71 одиниці техніки, необхідної для відновлення роботи Херсонської ОВА.

У планах – передача для Херсона 10 вантажних, легкових авто та екскаваторів, насосів для води, електродвигунів, верстатів і трансформатора.