Кременчуцький льотчик, який знищив п’ять "Шахедів", передав музею свій парашут

22 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Кременчуцький льотчик-винищувач Вадим Ворошилов передав у музей парашутну систему, яка врятувала йому життя під час виконання бойового завдання.

Випускник Кременчуцького військового ліцею, льотчик-винищувач майор Вадим Ворошилов передав музею військової історії Кременчука парашутну систему, яка врятувала його під час вильоту на бойове завдання. Про це повідомили на фейсбук-сторінці музею.

13 жовтня у Вінниці під час вильоту Вадим Ворошилов знищив п'ять безпілотників "Шахедів". Вже поранений, він відвів підбитий літак від населеного пункту і тільки після цього катапультуввся.


Такий парашут встановлюють у катапультне крісло К36-ДН на усіх типах літаків тактичної авіації України. Таких як - Міг-29, Су-27, Су-22. Під час катапультування - крісло відстрілюється від літака і спрацьовує парашутна система, яка повністю автоматична від моменту катапультування до моменту приземлення, на випадок, якщо пілот втратив свідомість.

Під час бойового завдання пошкоджень зазнала носова частина літака та заголовник, де знаходився парашут. Та навіть за таких умов парашут врятував життя військового.