На Полтавщині жінка залишила п’ятирічну доньку в неопалюваному будинку і поїхала в Київ

07 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
У Миргородському районі мати залишила свою п’ятирічну дочку в неопалюваному будинку і поїхала до столиці. Наразі жінку розшукують.

7 лютого поліцейський офіцер громади разом із представниками органу місцевого самоврядування та фахівцями служби у справах дітей в одному із сіл Білоцерківської територіальної громади Миргородського району виявив залишену без батьківського догляду п’ятирічну дівчинку. Сусіди її матір бачили востаннє дві доби тому, коли допомагали їй привезти та наколоти дрова для опалення хати. За попередньою інформацією, жінка ймовірно гостює у знайомих у Києві, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

41-річна матір з дитиною переїхали до громади з Лубенського району. Вона отримала будинок у безоплатне користування від місцевих жителів, а також соціальну підтримку від громади. Кілька діб тому їй виділили дрова для пічного опалення. 

Крім факту залишення дитини у холодній хаті без догляду, фахівці виявили у дівчинки ще й гостру респіраторну вірусну інфекцію. Малолітню доставили на лікування до Великобагачанської лікарні. Нині вона під наглядом педіатрів.  

Наразі поліціянт працює над встановленням місцяперебування матері для ухвалення відповідних правових рішень разом з іншими компетентними суб’єктами.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області