На Полтавщині попрощалися із 26-річним гранатометником Романом Малишком

28 липня 2023 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді провели в останню путь добровольця, який загинув на Донеччині.

28 липня жителі Лохвицької громади провели в останню путь добровольця Малишка Романа Вікторовича з села Гиряві Ісківці.

Люди у місті Лохвиця, селах Млини та Гиряві Ісківці живим коридором зустрічали траурний кортеж із тілом полеглого воїна, який повернувся додому через сім місяців після свого останнього бою.

Траурний мітинг вшанування пам’яті полеглого відбувся на кладовищі у його рідному селі. Дорогою останнім прощальним дзвоником провела захисника школа, в якій воїн вчився. Про це повідомили у Лохвицькій громаді.

На траурному мітингу воїну віддали останні військові почесті. Заступник начальника другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Радаєв вручив Державний Прапор України мамі загиблого Антоніні Олексіївні.

Народився Роман Малишко 15 червня 1996 року у селі Гиряві Ісківці. Після закінчення місцевої школи вступив до Харківського політехнічного інституту. Закінчив навчання у 2018 році, отримавши спеціальність "Інженер-технолог". Працював на посаді інженера-технолога СТ у ТОВ "Бурова компанія "Регіон".

27 лютого 2022 року добровольцем став до лав Збройних сил України у складі формування територіальної оборони м. Полтава. З червня 2022 року на Харківському напрямку захищав Україну від російського ворога. Військову службу проходив у званні солдата на посаді гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти.

23 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області, внаслідок ворожого обстрілу солдат загинув.

У чоловіка залишилися мама Антоніна Олексіївна, батько Віктор Миколайович, сестра Віта.