На Донеччині загинув 44-річний старший сержант Роман Баїстий з Полтавської області

19 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
У Донецькій області загинув старший сержант Роман Баїстий з Полтавщини. До війни чоловік працював за кордоном, але повернувся, щоб стати на захист Батьківщини.

15 квітня під час мінометного обстрілу біля села Тоненьке Покровського району Донецької області отримав смертельні поранення старший сержант Баїстий Роман Миколайович із Лубенського району. Про це повідомили у Лубенській міській раді.

Роман Миколайович народився 23 листопада 1979 року у селі Литвяки Лубенського району. У школу пішов у місті Алчевськ, куди переїхав разом з батьками.

Після строкової служби у лавах Національної гвардії Роман вступив до Донбаського державного університету. Здобув економічну освіту, працював економістом на Алчевському металургійному комбінаті.

Після початку російсько-української війни у 2014 році родина переїхала на Полтавщину у рідне село Литвяки. На Лубенщині Роман працював на заводі "МОТОР СІЧ", у службі таксі "Еліт" та на інших приватних підприємствах.

У лютому 2022 року Роман Миколайович поїхав працювати за кордон, але у перші дні повномасштабного вторгнення повернувся додому і вступив до лав територіальної оборони.

На війні Роман Баїстий виконував обов'язки навідника Першого гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки.

Прощання з Романом Миколайовичем відбудеться 20 квітня о 12:00 у селі Литвяки, на майданчику біля будинку культури.