120 доба повномасштабного російського вторгнення: головне станом на ранок 23 червня

23 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
Росіяни обстрілюють Харківщину, втрати ворога та кількість дітей-жертв в Україні.

22 червня протягом дня ворог обстрілював житлові райони Харкова та населені пункти Харківської області. Загинули та поранені мирні люди.
Внаслідок обстрілу Немишлянського району Харкова чотири жителі отримали поранення.У селі Пришиб, Ізюмського району, загинули п’ять цивільних жінок. В місті Балаклія один цивільний зазнав поранення.

У Золочеві з-під завалів дістали тіла ще двох загиблих. Загалом внаслідок цього обстрілу у Золочеві загинули троє людей.

У Чугуєві двоє мирних людей загинули, чотири зазнали поранень. В селі Тихопілля, Лозівського району, один поранений.

У районі Ізюма ворог продовжує штурмові дії в напрямку міста Слов'янськ.

Але українські військові протидіють ворогу, завдаючи йому втрат. 93 ОМБР, яка захищає позиції на Ізюмщині, знищила вже 11 одиниць ворожої техніки - танки, БМП та бойові машини "Рись".

Також росіяни обстрілювали Сумщину з різних видів зброї, всього понад 80 "прильотів" з артилерії.

О 14:30 на Великописарівську громаду з безпілотника росіяни скинули вибуховий пристрій. Одразу за цим відкрили мінометний вогонь. Загинула людина.

Майже о 21, на території Охтирського району, на ворожій міні підірвалася автівка поліціянтів, які патрулювали територію. Двоє поранених.


На Дніпропетровщині ніч з 22 на 23 червня пройшла неспокійно, ворог 6 разів ударив по Криворізькому району. Попри закони та звичаї війни, поцілив по житлових кварталах. У Апостоловому поранено двоє людей. Є руйнування житла. Місто частково без світла та води.

На вулицях та подвір’ях після обстрілу залишилися касетні боєприпаси. Рятувальники відвели людей у безпечні місця. Зараз працюють піротехніки. На цей час вже виявили 16 касетних елементів.

Більше ніж 917 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 23 червня офіційне число дітей, що загинули – 324; поранених - 593.

Наші підрозділи продовжують виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках. Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії.