Світлофор на Сакко, який обійшовся у понад мільйон гривень, можуть прибрати

25 травня 2021 0
На перехресті вулиць Сакко, Миру та Річкової вже пів року встановленні неробочі світлофори. На капітальний ремонт цього перехрестя та на встановлення світлофорів загалом витратили понад 1 мільйон 300 тисяч гривень.


Світлофори на Сакко, які разом з ремонтом дороги обійшлися у понад мільйон гривень, можуть зняти. Регулювальники не пропрацювали й тиждень.

"На цьому перехресті, наразі я не бачу потреби. Коли ми розберемо ситуацію і знайдемо потрібен вихід з ситуації, світлофор може й залишитися. Але поки на цьому місці він не потрібен. Просто демонтувати його не будуть, лише якщо буде прийняте рішення про його демонтаж, то його встановлять на тій ділянці дороги, де він функціонально потрібен", – сказав заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Встановили світлофори у жовтні минулого року, ввімкнули, а потім одразу виключили, бо через них утворювалися затори.

"Цей світлофор був встановлений тому що, було багато звернень від мешканців. Там складне перехрестя і є проблема з виїздом. На жаль, та циклограма, яка була запрограмована відразу не регулювала це перехрестя, тому його потрібно просто зробити й світлофор буде працювати", – розповів колишній заступник міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко.

А ось місцеві, на прохання яких встановили світлофор,навпаки проти такого регулювання.

"Тут дуже вузька дорога й для транспорту він зайвий. Всі їдять по додатковій дорозі, яка вся розбита й вона вся в ямах".

"Мені здається, що він тут заважає, бо постійно затори".

"Не потрібен, бо він заважає руху. Тут потрібно, щось інше встановити, що саме не знаю. Бо затори закінчуються на Дублянщині".

У патрульній поліції зазначають, що світлофор дійсно тут зайвий, адже перехрестя облаштоване всіма необхідними дорожніми знаками.

"Перш за все, потрібно пригадати ситуацію, коли світлофор запрацював. Тоді виникала велика кількість заторів. Саме це стало причиною відмови від регулювання цієї частини дороги. Це перехрестя й до аварійних ми віднести не можемо, з початку року там трапилося дві аварії. Й на щастя, всі вони були без травмованих", – повідомив речник патрульної поліції Руслан Возниця.

Цей світлофор, ймовірно, будуть використовувати на іншому перехресті, де він буде потрібен.