У Полтавській області судитимуть організаторів незаконного перетину кордону України

07 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області будуть судити правопорушників, які організовували незаконний виїзд осіб за кордон.

На Полтавщині судитимуть зловмисників, які допомогли незаконно виїхати за кордон 70 особам. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Діяльність злочинної групи припинили у вересні 2022 року. Тоді оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області та слідчі Головного управлінням Національної поліції в Полтавській області затримали учасницю угруповання після того, як вона отримала від чоловіків 6 400 дол. США.

До організації незаконного каналу переправлення чоловіків за кордон були причетні жителі Чернівецької та Полтавської областей. Житель Полтавщини підшукував "клієнтів" та відправляв до визначеного місця – готель у Чернівецькій області. Там їх зустрічала жінка та її спільник, які надалі організовували перетин кордону поза офіційним пунктом пропуску. Вартість такого "трансферу" - 3200 доларів США з особи.

Обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної групи скерували до суду за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування щодо їхнього спільника з Полтавської області триває.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.