Судитимуть харків’янина за незаконне зберігання та продаж підакцизних товарів

31 травня 2024 0
Яніна Климань
Під час обшуків у чоловіка вилучили контрафактну продукцію вартістю понад 1,5 мільйона гривень.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області завершили досудове розслідування щодо незаконного придбання та  зберігання з метою продажу алкоголю й сигарет без марок акцизного податку.  Під час обшуків вилучили контрафактну  продукцію вартістю понад 1,5 мільйона гривень.

Слідство встановило харків’янина, який великими партіями закуповував лікеро-горілчані та тютюнові вироби для подальшого продажу. Підозрюваний зберігав товар без необхідних ліцензій та дозволів у гаражному приміщенні. 

Під час обшуків детективи вилучили 15 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку та 130 л лікеро-горілчаних виробів у пластикових ємностях. 

Наразі матеріали справи з обвинувальним актом направили до суду.

Обвинувачуваному загрожує штраф від 5 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 езаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів)Кримінального кодексу України.

Фото: БЕБ