На Полтавщині взяли під варту патрульного, викритого на отриманні неправомірної вигоди

07 лютого 2022 0
Ольга Семенко
Кременчуцькому патрульному, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди від водія, обрали запобіжний захід.

7 лютого Октябрський районний суд Полтави обрав запобіжний захід інспектору батальйону патрульної поліції в м. Кременчук, якого викрили на отриманні неправомірної вигоди, – тримання під вартою.

Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

Встановили, що 19 січня інспектор, перебуваючи на чергуванні, зупинив автомобіль "Mitsubishi Lancer" та запропонував водієві надати йому неправомірну вигоду за неоформлення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

Патрульному повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення такою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).

Водночас прокуратура спростовує інформацію про причетність до викриття неправомірних дій інспектора керівництва патрульної поліції Кременчука. Слідчі та процесуальні дії тривають.


фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури