40 тис. грн неправомірної вигоди: на Полтавщині затримали заступника начальника одного з відділень поліції

27 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області затримали заступника начальника одного з відділень поліції: він вимагав з директора підприємства 40 тис. грн.

Працівники територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава, викрили заступника начальника одного з відділень поліції Полтавського районного управління поліції. Він вимагав гроші у директора лісозаготівельного приватного підприємства.

За словами речника теруправління ДБР Олександра Білки, встановили, що поліціянт, знаючи, що керівник підприємства перебуває під слідством, висунув вимогу заплатити йому 40 тис. грн. У тому числі привезти на визначену адресу вантажний автомобіль з дровами. За гроші та дрова правоохоронець обіцяв вирішити питання із закриттям кримінальних проваджень. Крім того, повідомив, що співпрацювати доведеться на постійній основі, а кошти сплачувати щомісяця. Адже в іншому випадку проблем стане ще більше.  

Як повідомив речник ДБР, 23 липня на вимогу поліціянта чоловік перевів на його банківську карту першу частину неправомірної вигоди у розмірі 8 000 грн, після цього його затримали.

Наразі працівникові поліції повідомили про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Також суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Наразі вирішують питання про відсторонення чоловіка від посади.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури