Нечистоти у підвалі, тала вода з даху: мешканці новобудов на вулиці Параджанова нарікають на компанію-забудовника

15 лютого 2021 0
У новобудові на вулиці Параджанова, через несправну каналізацію нечистоти затопили підвали. Люди вимушені відключати водопостачання та терпіти неприємний запах у квартирах. Така ситуація загрожує усім будинкам, якщо не усунути несправність.

Сморід фекалій, відключене водопостачання та затопленні підвали. Мешканці однієї з новобудов на вулиці Параджанова потерпають від несправної каналізації. Тиждень тому, через переповнення цього каналізаційного колектора, мешканцям одного з будинків затопило підвал нечистотами та вони відчували запах аміаку у квартирах.

"Ми за власний кошт найняли машину, яка перекачала нечистоти з колодязя, що не працює, в той, що працює. Ми лише виграли час, тому що проблему потрібно вирішувати", – розповіла голова ОСББ "Параджанова-3" Марина Ткаленко.

Люди вже тиждень вимушені періодично вимикати воду аби знову не було підтоплення.

"День, два, три й буде повна антисанітарія. Зараз ми включили воду, але це тимчасово. Наразі ми вимушені постійно набирати в пляшки воду на всяк випадок", – розказала мешканки будинку Анастасія та Алла Міщенко. При розчищенні нечистот виявилось наступне.

"При будівництві була вложена труба, яка не відповідає нормам. Швидше за все, вона сплюснута", – сказав начальник служби каналізації КП "Полтававодоканал" Іван Мистюк.

Компанія-забудовник, яка облаштувала каналізаційні мережі, говорить, що лагодити каналізацію в таку погоду немає змоги.

"Існує два типи рішень: або робити тимчасову перемичку за допомогою помпи або робити повністю перекладку цієї ділянки каналізації. Але роботи у двадцятиградусний мороз "Водоканал" провести не може", – прокоментував представник компанії-забудовника "ДБК" Андрій Осадчий.

Також у мешканців будинку Параджанова, 5 затопило талими водами верхні поверхи. Мешканці наразі вимушені робити ремонти наново.

"Реально там затікає. Мабуть, там неякісно виконаний ремонт даху, або пошкодження деякі є. Страждають наші мешканці й не в однієї людини затопило квартири, де були зроблені ремонтні роботи", – розповів мешканець будинку Віталій Неминущій.

Раніше ця компанія-забудовник майже рік не могла під'єднати до електромережі будинок за адресою Параджанова, 5. І наразі конкретних термінів розв'язання проблеми не називають.

Анастасія Абаніна, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення