Через випадок сказу, у 23 селах Полтавського району безкоштовно вакцинують домашніх тварин

26 січня 2021 0
У селах Полтавщини розпочалася вакцинація домашніх тварин від сказу. Випадок хвороби зафіксували у Великому Тростянці. Жителі багатоповерхівок можуть приносити тварин до спеціальних наметів, а до мешканців приватних будинків ветеринари приходять самі.

На Полтавщині лише за початок цього року зафіксували три випадки захворювання на сказ у тварин. Один з останніх – в Щербанівській ОТГ. Тепер в населених пунктах, що в 10-кілометровій зоні, впровадили карантин. Протягом кількох днів ветеринари щеплюватимуть домашніх улюбленців. Їх можна приносити до ось таких наметів.

– Їй пʼять років. Це буде перше щеплення, – сказав місцевий житель Денис Дуднік.

– Дізналися, що у вас тут був випадок сказу і вирішили вакцинувати? – запитали ми.

– Так. Вакцинуємо, бо вона гуляє на дачі. Ми не знаємо, що вона може підчепити.

Вакцинувати тварин від сказу ветеринари радять щороку, починаючи з трьох місяців. До мешканців приватних будинків працівники Держпродспоживслужби приходять самі.

"Люди вакцинують тварин, ніхто не відмовляється. Всі розуміють, що наслідки цього захворювання дуже серйозні. Сказ не лікується. Вакцинуємо у кожному дворі, ніхто не відмовляється" – розповів провідний лікар обласної ветеринарної лікарні ветеринарної медицини Олександр Мисик.

Вакцинуватимуть тварин за графіком у 23 селах Щербанівської, Терешківської та Мачухівської ОТГ.

Щеплюватимуть тварин з 9 до 15 години. Процедура безкоштовна.

Дарина Литвак, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення