762 доба російсько-української війни: головне на ранок 26 березня

26 березня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Харківщини, Київщини й Одещини: є загиблі та поранені.

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. У місті Вовчанськ внаслідок артобстрілу горіли два приватні будинки. На місці влучання від уламків загинув 65-річний чоловік. У місті Дергачі внаслідок обстрілу КАБ постраждали 4 жінки: у двох із них вибухова травма, в інших — гостра реакція на стрес.

Вранці 25 березня ворог вдарив двома балістичними ракетами по місту Київ. Внаслідок цього зруйнована триповерхова будівля, що була одним з приміщень державного навчального закладу. Наразі відомо про 10 постраждалих у Печерському районі столиці. Двоє з них були госпіталізовані. У лікарні залишається одна постраждала. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

Ввечері 25 березня ворог завдав ракетного удару по Одесі. Є пошкодження цивільної інфраструктури. Внаслідок російської агресії постраждали троє жінок. Про це повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Уночі 26 березня 2024 року ворог атакував 12 ударними БпЛА типу "Shahed", а також двома зенітними керованими ракетами С-300 у напрямку Донеччини. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України у Миколаївській та Харківській областях. Збили усі 12 "шахедів". Про це повідомили у Повітряних Силах.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація сил оборони України завдала авіаударів по дев'яти районах зосередженню військ, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили систему протиповітряної оборони, артилерійську систему та станцію електронної війни.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 26 березня:

Фото: Генштаб