На Харківщині отримав смертельні поранення 22-річний солдат Олексій Попов

01 серпня 2024 0
Яніна Климань
На війні поліг житель Зіньківської громади. В нього залишилися дев'ятимісячний син, дружина й батьки.

28 липня у Свято-Михайлівській клінічній лікарні Києва від отриманих поранень помер солдат Попов Олексій Сергійович. Свій останній бій захисник прийняв 21 липня у селі Стариця Харківської області. Про це повідомили у Зіньківській громаді.

Народився Олексій 14 вересня 2001 року у селі Чорне Великобурлуцького району Харківської області. У 5-річному віці разом з мамою і молодшою сестрою переїхав у селище Приколотне Великобурлуцького району. Закінчив Приколотнянську загальноосвітню школу І-III ступенів імені Костянтина Ольшанського. Упродовж 2019-2020 років навчався у Слобожанському регіональному центрі професійної освіти, де здобув професії тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та водія автотранспортних засобів.  

У жовтні 2020 року Олексій Сергійович був призваний до лав Збройних сил України. З перших днів війни не вагаючись став на захист Батьківщини та тримав оборону Києва. У вересні 2022 року підписав контракт на строкову службу у ЗСУ та був направлений на Донецький напрямок. Двічі був на "нулі". У травні 2024 року нищив ворога на рідній Харківщині.

Його батьки Тетяна Василівна та Володимир Анатолійович, сестричка Світлана та братик Анатолій тривалий час перебували в окупації. Після цього, його рідні переїхали у Зіньківську громаду.  

29 жовтня 2023 року Олексій Попов став татом — народився син Володимир. 11 листопада 2023 року військовослужбовець одружився.  

Говорив хлопцям: "Якщо мене не стане, прошу вас, витягніть мене. Я хочу, щоб батьки мене похоронили. Хочу, щоб вони приходили до мене на могилу, а не дивилися у небо…".  

Про день, час та місце прощання із героєм повідомлять додатково.