466 доба війни в Україні: головне станом на ранок 4 червня

04 червня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська цілеспрямовано обстрілювали мирні населені пункти Харківської та Херсонської областей.

Протягом 3 та 4 червня росіяни продовжили обстрілювати Харківську область. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Вранці 4 червня ворог завдав масованого обстрілу по Вовчанську. Пошкодили адміністративну будівлю, а також частково зруйнували два будинки та господарчі споруди.

У цей же день росіяни обстріляли з гелікоптерів село Івашки. Також з танків ударили по селу Гур’їв Козачок. Тут влучили в Будинок культури.

3 червня окупанти обстріляли села Івашки, Петропавлівка, Першотравневе. У останньому поранення зазнала 74-річна жінка.

За 3 червня російські війська випустили по Херсонській області 287 снарядів, з них 39 прийшлось по Херсону. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Росіяни поцілили в житлові квартали населених пунктів області. Поранених та загиблих немає.

Авіація Сил оборони України за 3 червня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, а також шість по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, шість артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та три склади боєприпасів противника. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 4 червня: