777 день російсько-української війни: головне на ранок 10 квітня

10 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Одещини, Харківщини й Херсонщини та загальні бойові втрати ворога.

Вранці 10 квітня росіяни вдарили балістичними ракетами по енергетичній та транспортній інфраструктурі Одещини.  Внаслідок чого постраждали два працівники транспортного підприємства. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер у Telegram. Крім того, вночі над Одещиною Сили Протиповітряної оборони збили два російських "шахеди". 

Минулої доби ворог обстріляв місто Харків. Внаслідок атаки на території підприємства пошкоджено виробничу будівлю та чотири автівки. Постраждали четверо людей, працівники підприємства: жінка 33 років та чоловіки 27, 31 і 55 років. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За минулу добу противник обстріляв 15 населених пунктів на Херсонщині. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, Пункт Незламності, стільникові вежі та магазин.Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Вночі 10 квітня 2024 року ворог атакував 17 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136", двома крилатими ракетами "Іскандер-К" та однією балістичною ракетою "Іскандер-М". Про це повідомили у Повітряних Силах. Усього сили протиповітряної оборони збили 14 "шахедів" на Миколаївщині та Одещині.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу та трьох засобах протиповітряної оборони окупантів.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 10 квітня:

Фото: Генштаб