На Полтавщині відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам Олександру Корпаню і Роману Малишку

30 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді відкрили пам’ятні дошки загиблим воїнам, однокласникам, які загинули на війні. Їм було 26 років.

29 серпня на фасаді Гирявоісковецької ЗОШ І-III ступенів відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам, випускникам цього закладу, однокласникам Олександру Корпаню та Роману Малишку. Про це повідомили у лохвицькій міській раді.

Право відкрити меморіальні дошки пам’яті загиблих воїнів було надане сестрам Героїв Насті та Віті.

Церемонію освячення дощок провів протоієрей Михаїл Православної церкви України.

28 листопада 2022 року в районі зосередження підрозділу частини у населеному пункті Гнилиця Перша Куп'янського району Харківської області в результаті вибуху під час обстеження будівлі на наявність вибухових предметів сапер Олександр Григорович Корпань отримав поранення. Помер при транспортуванні у лікарню.

23 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області внаслідок ворожого обстрілу солдат Малишко Роман Вікторович загинув.

Олександр Корпань народився 2 лютого 1996 року в селі Старий Хутір Лохвицького району Полтавської області. У 2011 році закінчив 9 класів Гирявоісковецької ЗОШ І-III ступенів, після чого навчався у Роменському фаховому коледжі Державного вищого навчального закладу "КНЕУ ім. Вадима Гетьмана" та у ПТУ №32 м. Червонозаводське, яке закінчив у 2015 році, здобувши професії апаратника дифузії, столяра.

Працював на Сумщині будівельником. У травні 2016 року був призваний на строкову військову службу. Надалі вступив на контрактну службу і з жовтня 2016 року перебував у зоні проведення АТО на сході України, захищаючи її незалежність і територіальну цілісність. У 2020 році повернувся додому та працював охоронником у ТОВ "Харківецьке".

29 березня 2022 року був мобілізований до лав Збройних сил України та у званні солдата проходив військову службу на Донеччині. Служив на посаді сапера інженерно-саперного відділення інженерної роти.

Роман Малишко народився 15 червня 1996 року у селі Гиряві Ісківці. Після закінчення Гирявоісковецької ЗОШ І-III ступенів у 2013 році вступив до Харківського політехнічного інституту. Закінчив навчання у 2018 році, отримавши спеціальність "Інженер-технолог".

З лютого 2021 року до початку повномасштабного російського вторгнення на територію України працював на посаді інженера-технолога СТ у ТОВ "Бурова компанія "Регіон".

27 лютого 2022 року добровольцем став до лав Збройних сил України у складі формування територіальної оборони м. Полтава. З червня 2022 року на Харківському напрямку захищав від ворога незалежність та територіальну цілісність України.

Військову службу проходив у званні солдата на посаді гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти.