"Нагородження ліквідаторів ракетного обстрілу в ТЦ "Амстор" та кременчуцьких медиків , імовірно буде, але зараз це питання просто не на часі" - Дмитро Лунін

03 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Нині уся увага рятувальників зосереджена на фінальному розборі завалів та оцінці масштабів трагедії.

Поки триває розбір завалів питання відзначення рятівників, медиків та волонтерів – ліквідаторів, навіть, не обговорюватиметься. Про це 29 червня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час свого щотижневого брифінгу для регіональних ЗМІ.

За його словами зараз питання відзначення окремих працівників екстрених служб передусім залежить від їхнього керівництва та має надходити до ПОВА саме звідти. Однак зараз увага ДСНС та працівників медичної галузі Кременчука зосереджена на ліквідації наслідків ракетного обстрілу та допомоги постраждалим.

"У кожного підрозділу є своє керівництво, яке може повноцінно оцінити роботу кожного працівника. Тож переконаний, що якщо людина проявила героїзм та мужність більш ніж цього від неї вимагала її професія ми обов'язково  отримаємо імена таких людей для представлення їх до державних нагород. Зі свого боку ми всіляко зацікавлені у відзначенні таких людей, однак зараз це питання просто не на часі. Нині вся увага прикута до остаточного розбору завалів колишнього ТЦ "Амстор" та оцінки масштабів трагедії. Тому потрібно спочатку закінчити з більш пріоритетними завданнями, а потім вже переходити до відзначення героїв", - зауважив Дмитро Лунін.

З приводу волонтерів та добровольців, які з перших хвилин трагедії почали допомагати рятувальникам та медикам Дмитро Лунін наголосив – це питання знаходиться у віданні керівництва міста Кременчука. На його думку, міський голова Віталій Малецький та його заступники, а також представники Кременчуцької районної військової адміністрації більш орієнтуються в ситуації, щодо добровольців та повноважні представити їх до нагород. 

Нагадаємо, що під час гасіння пожежі та розбору завалів ТЦ "Амстор" постраждали троє рятувальників ДСНС. Один рятувальник отруївся продуктами горіння та чадним газом, а двоє отримали травми різного ступеню тяжкості внаслідок обвалу бетонної плити. Один з них, в наслідок чисельних травм, перебуває у комі.