Міст через Ворсклу та два шляхопроводи зношені та потребують ремонту

02 лютого 2021 0
Міст через річку Ворскла побудували 70 років тому. Через зношеність бетону та контакт із водою, опори руйнуються. Експертна оцінка є, але ремонт поки що не роблять. Також у Полтаві є два шляхопроводи їх експлуатують близько 60 років, однак і вони потребую

Іржаве залізо та сліди вони на бетоні – такий вигляд має міст через річку Ворскла. Він зʼєднує Подільський район з Південним вокзалом. Споруду побудували на початку 50-х років минулого століття. Два роки тому водолази виявили, що опори підмиває річка.

"Завдяки погодним умовам руйнації поки що не має. Фахівці, коли приїздили й обстежували цю споруду, встановили маячки, вони зараз на місці. Тобто таких особливих зрушень немає", – розповів начальник рятувально-водолазної служби міста Євген Савчук.

Через рік для міста виготовили експертну оцінку стану нижньої частини споруди. Але ремонту не було.

"У деяких місцях є промоїни. Але перш за все, потрібно укріплювати самі опори мосту", – розказав заступник начальника управління житлово-комунального господарства міста Костянтин Малько.

Також в Полтаві є шляхопроводи. У місті два шляхопроводи. Той що на вулиці Маршала Бірюзова був збудований на початку 60-х років минулого століття. А це – шляхопровід на вулиці Великотирнівській. Його побудували на кілька років пізніше.

На відміну від мосту їх опори не контактують з водою, тож обидві конструкції мають кращий стан. Але й вони потребують ремонту. Оскільки за 60 років експлуатації жодного разу капітально не ремонтувалися. Подекуди тут осипається тинькування, і видно іржу.

"Ми їх обстежили й вже підготовили ряд документів, які необхідні для замовлення експертної оцінки. Це великі гроші. Тож будемо оголошувати тендерну процедуру", – прокоментував заступник начальника управління житлово-комунального господарства міста Костянтин Малько. НЧ) У 2019 році на шляхопроводах проводили ремонт. Тоді місту це коштувало близько 17 мільйонів гривень. Виконало роботи товариство "Асфер груп".

– Ми робили тільки тротуари. Лише відбійники та тротуари, покриття не робили, дорожнього покриття, – сказав виконроб товариства "Асфер Груп" Володимир Григорʼєв.

– А опори не ремонтували? – уточнили ми.

– Ні, не робили, – відповів чоловік.

За словами керівника рятувально-водолазної служби, опори мосту через Ворсклу підсилять мішками з піском, щоб зробити тимчасову захисну огорожу.

Олександра Шилова, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення