На Полтавщині відкрили рух транспорту на мосту через річку Сулу

23 грудня 2023 0
Яніна Климань
У Кременчуцькому районі відновили проїзд мостом, який пролягає через річку Сула.

22 грудня очільник агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм повідомив про те, що міст через річку Сула на дорозі Н-08 (Бориспіль-Маріуполь)  відремонтували та відкрили для руху транспорту.

Дорожні роботи ще завершують, але транспорт уже може безперешкодно рухатися.

Міст забезпечує транспортний звʼязок між північчю, центром і півднем України – Київською, Черкаською, Полтавською, Кіровоградською, Дніпропетровською областями.

Майже 3 роки він був закритий для всіх видів транспорту, пасажирські перевезення не здійснювалися взагалі. Гуманітарні, військові, промислові вантажі перевозили в об’їзд на декілька сотень кілометрів.

Міст завдовжки 214 метрів суттєво не ремонтували з часу його будівництва (1962 рік). Він був аварійним. Його закрили для руху транспорту в березні 2021 року. Завершити роботи на об'єкті планували ще у вересні, однак через повномасштабне вторгнення рф їх призупинили. Отож, капітальний ремонт відновили лише в листопаді 2022 року.

Будівельники розширили габарит мосту з 6 до 9 метрів, підсилили фундаменти опор, збудували нові опори. Влаштували нову сталеву прогонову будову, уклали покриття, змонтували систему освітлення, встановили фільтрувальні системи для стокових вод.

Фото: Мустафа Найєм