Де в Полтаві можна зареєструвати “Шлюб за добу”

10 березня 2021 0
З 2016 року в Полтаві можна скористатися послугою “Шлюб за добу".

Полтавці, які хочуть зареєструвати шлюб за прискореною процедурою, а не очікувати місяць, можуть скористатися послугою “Шлюб за добу”.

Ця послуга доступна, як для українців, так і для іноземців четвертий рік поспіль. 

Як повідомили в Шевченківському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану міста Полтави для того, щоб скористатися послугою “Шлюб за добу” у Полтаві, молодятам  потрібно звернутися до визначених організаторів даної послуги, а саме до  Міського будинку культури, або Полтавського державного аграрного університету. 

Для громадян України оформити шлюб за добу абсолютно реально, для іноземців реєстрація шлюбу відбудеться після отримання позитивної відповіді від Державної міграційної служби стосовно законності їх перебування на території України. Встановлення цих даних потребує деякого часу. 

Якщо заявники раніше не були одружені, достатньо мати з собою паспорти. У випадку, якщо хтось з молодят або обидва, раніше перебували у шлюбі, потрібно надати документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним. Ця вимога стосується й іноземців. 

За 2020 рік послугою “Шлюб за добу” в Полтаві скористалися 247 подружніх пар.

Фото - управління культури Полтавської міської ради