На Полтавщині встановили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

12 липня 2021 0
Яніна Климань
На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС встановили п’ятий клас пожежної небезпеки.

Станом на 12 липня на Полтавщині встановили надзвичайний (п’ятий) рівень пожежної небезпеки. Про це повідомив начальник Полтавського обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайлона черговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

13 липня залишиться п’ятий клас пожежної небезпеки й лише місцями він знизиться до четвертого. Протягом тижня у Полтавській області прогнозують вночі 19-24 градуси, вдень – 29-34 тепла. Опадів у цей період не очікують, тому це сприятиме збільшенню подальшого показника пожежної небезпеки.

У зв’язку з цим, рятувальники затвердили графік рейдів і патрулювань лісових масивів на час пожежонебезпечного періоду. Вони триватимуть до листопада.

У лісових масивах працюють 26 систем відеонагляду. Державна лісова охорона здійснює наземне патрулювання лісів.

У підпорядкованих лісогосподарських підприємствах організували роботу восьми спеціалізованих пожежних станцій, у складі яких 35 пожежних автомобілів, 14 пожежних модулів, трактори з пожежним обладнанням, відповідний інвентар. Для забезпечення потреб пожежогасіння облаштували 55 місць для забору води з природних і штучних джерел.

На період надзвичайної пожежної небезпеки мають встановити обмеження щодо відвідування і проїзду транспортних засобів у лісових масивах, окрім служб спеціального призначення (швидка, поліція, пожежна тощо) та спецтехніки лісогосподарських і мисливських підприємств.