701 доба війни в Україні: головне станом на 25 січня

25 січня 2024 0
Яніна Климань
Обстріл Харківщини, Херсонщини та Одещини: є поранені та загиблі.

24 січня близько 21:30 ворог обстріляв село Велика Рогань Харківського району. Поранено чотири людини: жінки 60, 39 та 26 років – стан легкий, допомогу надали на місці; 17-річний підліток зазнав поранень мʼяких тканин голови та обличчя та кінцівок. Госпіталізований, стан середньої тяжкості. Пошкоджено та зруйновано чотири житлових будинки, легкові автомобілі. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

24 січня в Одесі один з дронів влучив у частково заселену багатоповерхову новобудову, спричинив пожежу. Пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки, госпіталізована. Ще один уражений дрон в падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі. Вщент вигорів запаркований у дворі автомобіль, ще декілька побито. Поранення отримали чотири людини, лікуються амбулаторно. Також росіяни поцілили у складське приміщення меблевого комбінату, спалахнула потужна пожежа. Чоловік, що поруч проїжджав на велосипеді, отримав поранення уламками, лікується амбулаторно. Сили ППО знищили 10 шахедів. Про це повідомив начальник Одеської ОДА Олег Кіпер.

За минулу добу окупанти 99 разів обстріляли Херсонщину. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; два навчальні заклади; об'єкт критичної інфраструктури та склад у Бериславському районі. Через російську агресію одна людина загинула, ще десять – отримали поранення. Про це повідомив начальник Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по шести районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали удари по одному району зосередження особового складу противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 25 січня:

Фото: Генштаб