У Запорізькій області поліг кулеметник із Полтавщини Михайло Сабадир

03 лютого 2024 0
Яніна Климань
У Кобеляках попрощаються із військовослужбовцем, який визволяв Оріхове та Роботине.

4 лютого 2024 року о 12:00 відбудеться прощання із військовослужбовцем та жителем міста Кобеляки Михайлом Олександровичем Сабадирем. Про це повідомили у Кобеляцькій міській раді.

Траурна колона розпочне рух від будинку по провулку Тараса Шевченка (мікрорайон Солонці). Захоронення відбудеться на міському кладовищі.

Михайло Олександрович народився 1 жовтня 1972 року. По закінченню Кобеляцької загальноосвітньої школи № 1 здобував професію трактористу у СПТУ № 43.

Проходив військову строкову службу у танкових військах. По закінченню якої працював на Кобеляцькому цегельному заводі.

24 лютого 2022 року був призваний захищати країну. Під час виконання бойового завдання під Бахмутом отримав контузію, яка призвела до втрати слуху. Медичною комісією було прийнято рішення про списання з військової служби. Але чоловік добровільно залишився у частині. Долучився до ремонту військової техніки, зосереджуючись зокрема на танках.

З часом знову повернувся на передові лінії фронту, де був кулеметником стрілецького взводу. Разом з побратимами визволяв Оріхове, Роботине та інші населені пункти України.

11 січня 2024 року внаслідок скиду ворожого дрона, воїн загинув поблизу населеного пункту НоводарівкаЗапорізької області

У захисника залишилися син Владислав, сестра Ірина та племінники.

Фото: Кобеляцька міська рада