Кататися на ковзанах та рибалити можна на кризі, коли її товщина не менша за 10 сантиметрів

20 січня 2021 0
Товщина криги на Ворсклі понад 10 сантиметрів. Якщо температура повітря вдень буде нуль градусів, виходити на кригу, кататися на ковзанах та рибалити стане небезпечно.

Товщина криги на Ворсклі в межах Полтави понад 10 сантиметрів. Цього цілком достатньо аби безпечно перебувати на льоду, кажуть рятувальники.

Десять років катається на ковзанах полтавець Володимир.

"Тут розчистили, то тут гарний зараз лід. Гладенький, можна кататися. Якщо лід буде сантиметрів 10 не менше, треба подивитися на нього", – розповів полтавець Володимир. На пляжі вздовж вулиці Зелений Острів місцеві жителі катаються на ковзанах, санках, рибалять та прогулюються.

"Дуже небезпечно, проїхалися далі. Вже там нас попередив рибалка, що там можна провалитися, навіть в такий мороз, дуже небезпечно", – розказала полтавка Світлана Новохатько. НЧ) Рятувальники-водолази запевняють, що такої товщини льоду цілком достатньо, аби крига витримала людину.

"Можна спокійно ходити. Он бачите навіть на ковзанах у нас катаються. Щодо тих, хто катається та рибалок, ми за них спокійні, бо лід дуже товстий", – розповів водолаз комунального підприємства "Рятувально-водолазна служба" Роман Дремонович. 

Для людей, що обирають для себе розваги на льоду або ж рибалять в зимовий час, потрібно з собою мати ось такий прилад. На випадок, якщо ви провалилися. Цього сезону у Полтаві був один такий випадок. І

"Можна взяти й звичайні два гвіздки. Але гвіздками не зручно, рибалки зазвичай роблять деревʼяні ручки, у них у більшості є. А такі можна купити в спорттоварах. У такому плані пересуваємося на кризу", – додав водолаз комунального підприємства "Рятувально-водолазна служба" Роман Дремонович.

За кілька днів синоптики прогнозують потепління. Якщо температура повітря вдень буде нуль градусів, то виходити на лід, кататися на ковзанах та рибалити не можна.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення