У Полтаві стався вибух у багатоквартирному будинку: троє осіб отримали поранення. ОНОВЛЕНО

07 серпня 2023 0
Яніна Климань
В одній із полтавських квартир вибухнув газовий балон, отримали поранення 73-річний чоловік, його 72-річна дружина та їх 44-річний сусід.

6 серпня о 22:15 рятувальникам надійшло повідомлення про надзвичайну подію в дев’ятиповерховому будинку у Полтаві на вулиці Квітуча.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, у тамбурі між двома квартирами на третьому поверсі вибухнув туристичний газовий балон, об’ємом близько 8 літрів. 


Пошкоджені міжповерхові плити перекриття між другим, третім та четвертим поверхами, міжкімнатні перегородки у квартирі, де сталася подія.

Внаслідок вибуху поранення отримали 73-річний власник газового балона, його 72-річна дружина та їх 44-річний сусід. Їх з опіками різного ступеню та травмами медики доставили до лікарні.

Надзвичайники врятували сімох осіб, дві особи з інвалідністю евакуйовано та передали працівникам екстреної швидкої медичної допомоги, повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Полтавській області.

Для забезпечення злагодженої роботи створили штаб. Також встановили намет з продуктами харчування, гарячими напоями для громадян та учасників ліквідації надзвичайної події.

Станом на 02:20 7 серпня роботи по ліквідації наслідків вибуху завершили.

До ліквідації наслідків вибуху залучали вісім одиниць техніки та 33 осіб особового складу.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі) Кримінального кодексу України.