На Полтавщині підлітки пограбували пенсіонера

16 серпня 2022 0
Михайло Михайлюк
В одному із сіл Миргородського району на вулиці обікрали літню людину.

13 серпня близько 11:00 до райвідділу поліції Миргороду надійшло повідомлення від 61-річного жителя Ромоданівської тергромади про те, що його пограбували просто неба. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

Слідчі встановили злочинців, ними виявилися місцеві жителі 14 та 17 років. Зловмисники відібрали гроші, мобільний телефон, документи, пенсійну банківську картку, які потім сховали у землі.

Поліціянти встановили, що 17-річний фігурант справи має непогашену судимість за вчинення групового розбійного нападу. У квітні цього року він був засуджений до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 357 (Незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) Кримінального кодексу України. У разі визнання вини судом підозрюваним загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.





Нагадаємо, що на Полтавщині пенсіонера пограбували у власній оселі.