У центрі міста на вулиці Соборності утворилося кілька проваль

11 січня 2021 0
На пішохідній частині вулиці Соборності продовжує руйнуватися провалля. Схоже, але менше просідання ґрунту, утворилося й поблизу ЦУМа. Ремонтувати цю ділянку має або "Полтававодоканал", або управління ЖКГ, в залежності від того, чиї комунікації проходять

У самому центрі Полтави на вулиці Соборності утворилося провалля понад пів метра.

Через це просіла плитка й починає руйнуватися. Ґрунт провалювався тут ще на початку грудня, однак яма була меншою.

"Вона починалася з такої ямки. Потім ставала все більше й більше. Тобто не помітити її неможливо. Ну невже немає такої служби, щоб це перевіряли", – сказав полтавець Володимир Куць.

"Я, як нормальний українець і нормальний полтавець, хочу жити у прекрасному, чудовому місті, де хороші дороги, де місто приваблює зір. Мова йде про банальну якість будівництва й ремонту доріг. От ми бачимо на такому прикладі, що такої якості на жаль немає", – розказала полтавка Людмила Бабенко.

"Я так думаю, що міська рада не дивиться за благоустроєм Полтави взагалі, бо таких ям дуже багато. А тим паче це центральна частина міста. Я боюсь, щоб не упасти, біля цієї ями не часто ходжу", – розповів полтавець Віталій Сєдун.

Схоже, але менше провалля, розташовується й трохи далі, поблизу ЦУМа. Центральна частина Полтави була освоєна на початку 19 століття, й такі просідання ґрунту можуть бути пов'язані з особливостями будівництва.

"Коли будували тут будинки, могли будувати допоміжні споруди. Й залишки цих допоміжних споруд, вхідні погреби могли залишатися. Тобто це не оборонні споруди. Під цими будинками є підвали, іноді двоярусні, де були склади", – розповів краєзнавець Леонід Булава. Проте звернень або дзвінків щодо провалів у цій частині міста в управління ЖКГ не надходило.

"Вже дали доручення, сьогодні повинні виїхати наші служби туди. Подивимося, які роботи й чи є у нас фінансування на такі роботи. Це може бути тиждень, два або місяць. Якщо там буде щось серйозно, то можливо треба буде робити проєкт капітального ремонту", – сказав заступник начальника управління ЖКГ Костянтин Малько.

Ремонтувати ж територію з проваллями має організація, чиї комутації там проходять. Або управління житлово-комунального або "Полтававодоканал".

Тамара Мордик, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення