Якою буде погода на Новий Рік у Полтаві

20 грудня 2021 0
Аби з'явився новорічний настрій потрібен сніг, переконані більшість полтавців. Наразі сніжить поки лише на заході України.Синоптики розповідають, що найближчими днями на Полтавщину прийде похолодання.




На Полтавщині напередодні Нового Року буде плюсова температура. Тож якщо снігу й насипле, то він одразу розтане. Однак більшість полтавців розповідають, що під час святкувань хочуть справжньої, сніжної зими.

"Ми хочемо такої зими, може не такої як раніше, бо то дуже холодно, але такої, щоб радувала всіх: і малечу, і дорослих і старих і молодих", – розповіла полтавка Зінаїда Тімченко.

"Не хочу снігу, бо газ дорогий. Як кажуть в Словаччині чи Чехії "вельми драго", – сказав полтавець Борис Бурун.

"Хочеться сніжної зими, бо це підіймає настрій й нагадує дитинство", – розповіла полтавка Юлія.

"Можна ліпити сніговиків, і кидатися сніжками. Всі діти цього хочуть, але цього немає", – сказала полтавка Мілана.

"Як водій, то хотілося б не дуже сніжної зими, а загалом зиму люблю. Якщо служби міські спрацюють нормально, то можна й сніжну зиму", – розповів полтавець Антон Павелко.

До 17 грудня як такої зими у нас не було, тому що температура повітря була з позначкою плюс. За температурними нормами, перша частина грудня відучувалася як останній місяць осені. А от справжня зима у нас розпочалася 17-18 грудня.

Синоптики про те, чи буде сніг на Новий Рік поки що не говорять, бо для таких прогнозів ще зарано.

"Я можу сказати за найближчий тиждень, який дуже важливий передноворічний, коли в людей дуже багато клопотів, справ. Температура повітря суттєво зміниться, нічні градуси досягатимуть 10-14 градусів морозу, місяцями навіть 15-16, а в день температура повітря коливатиметься в межах 3-9 градусів морозу", – повідомила синоптик Наталка Діденко.

Однак вже з 24 грудня температура знову зміниться до плюсів. Опади будуть у вигляді мокрого снігу і дощу.

"Скоріше за все, у нас під ногами буде або сльота, або замерзла сльота. Останній раз це був 2018 рік, третя декада грудня принесла нам надзвичайно велику кількість снігу й він тримався майже до 25 січня. 2019 рік це була європейська зима, у нас взагалі не було снігу, навіть не було температур від'ємних, а 2021- був помірно зимовим", – повідомила синоптик Олена Панченко.

У цілому температура цієї зими очікується вище за сучасну кліматичну норму. Однак синоптики нагадують, що й за такої зими можливі окремі хвилі холоду, коли температура повітря в деякі дні може знижуватися й до 22 градусів морозу.