Зв’язок, фінанси, аудит: Міноборони підготувало нову редакцію наказу про військовий облік жінок

22 січня 2022 0
Олена Кулага
В новій редакції наказу про військовий облік для жінок, перелік спеціальностей планують зменшити майже вдвічі.

Міністерство оборони України розробило нову редакцію наказу щодо взяття на військовий облік жінок і надіслало його на погодження до інших відомств, повідомили на сайті Міністерства.

У новому наказі визначили 14 спеціальностей та шість професій, власниці яких повинні стати на військовий облік. Зазначені спеціальності та професії споріднені з близько 100 військово-обліковими спеціальностями. Раніше мова йшла про 35 фахових напрямків, що об‘єднували понад 200 спеціальностей.

Переважно йдеться про спеціальності та професії у сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту тощо. Остаточний перелік затвердять після отримання погоджень.

Генштаб ЗСУ за необхідності отримає право змінити перелік, якщо якісь спеціальності втратять актуальність або з’являться нові.

Нагадаємо: 23 грудня на сайті президента України зареєструвати електронну петицію про скасування наказу Міноборони щодо розширення переліку професій та спеціальностей, представниці яких підлягають військовому обліку. Петиція набрала 37852 голоси.

фото: kazatin.com