188 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 30 серпня

30 серпня 2022 0
Обстріл окупантами Дніпропетровщини, Миколаївщини та Харківщини та втрати ворога: головне станом на ранок 30 серпня.

В ніч із 29 на 30 серпня російські окупанти обстріляли три райони Дніпропетровщини – Нікопольський, Дніпровський та Криворізький, повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. По Нікопольському району пошкоджені автовокзал, магазини та дитяча бібліотека. Виведені з ладу дві лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді росіяни поцілили по житловому масиву. У селі Кам’янське поранена 50-річна жінка.

29 серпня у Миколаєві внаслідок масованого обстрілу росіянами загинули двоє людей, ще 24 - поранені, повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Протягом минулої доби росіяни били з реактивної та ствольної артилерії по населених пунктах, що розташовані біля лінії зіткнення в Чугуївському, Харківському, Богодухівському та Ізюмському районах, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. В Ізюмському районі госпіталізували 57-річна жінка з вибуховими пораненнями. В Чугуївському районі доставили до лікарні чоловіка й жінку 66 та 60 років.

ЗСУ протягом минулої доби нанесли ураження по 13 пунктах управління російських окупантів у Херсонському, Бериславському і Каховському районах, повідомили в Оперативному командуванні "Південь". На цьому напрямку знищили 82 окупантів та близько 30 одиниць важкої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

З 1 вересня на Полтавщині змінюється тривалість комендантської години. Вона починатиметься з 22:00 й триватиме до 05:00. Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Більше ніж 1114 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 29 серпня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 379. К ількість поранених - понад 735.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 30 серпня: