На Полтавщині підприємство, яке забруднювало повітря, відшкодує понад 5 млн грн

22 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавському районі державне підприємство майже вісім місяців викидало в повітря забруднювальні речовини. Сума завданих довкіллю збитків становить понад 5 млн грн.

З кінця травня 2020 до початку січня 2021 року у місті Карлівка Полтавського району місцеве державне підприємство без відповідного дозволу викидало забруднювальні речовини в атмосферне повітря. Унаслідок цього довкілля зазнало шкоди на загальну суму понад 5 млн грн.

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, Господарський суд Полтавщини задовольнив позов про стягнення з підприємства заподіяної шкоди.

Відповідно до Закону України "Про охорону атмосферного повітря" викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання суб’єктом господарювання в установленому законом порядку дозволу на викиди.

У галузі охорони атмосферного повітря встановлюють нормативи екологічної безпеки атмосферного повітря, гранично допустимі викиди забруднювальних речовин стаціонарних джерел тощо.

Порядок розроблення та затвердження цих нормативів встановлює Кабінет Міністрів України.