Біля зупинки "1100-річчя Полтави" з асфальту стирчать металеві прути

06 серпня 2021 0
У Полтаві на вулиці Європейській біля зупинки "1100-річчя Полтави" з асфальтного покриття стирчать невідомі прути. На них наїжджають автівки, найбільше їх саме на місці зупинки громадського транспорту. Також прути видніються й на пішохідному переході. Вод


Посеред проїжджої частини біля зупинки " 1100-річчя Полтави" з асфальту стирчать металеві прути. Водії стурбовані тим, що можуть ними пошкодити колеса автівок.


Що то стирчить незрозуміло. Може і шину проколоти, – сказав водій.
– Якщо проколете, хто вам буде відшкодовувати?
– А хто нам буде відшкодовувати? Власним коштом на шиномонтаж
, – додав водій Олександр.

"Колеса проколювати буде. Будемо ремонтувати колеса", – наголосив водій Сергій.

"Повинні прибирати, повинні дороги ремонтувати", – наголосив водій Сергій.
Цю ділянку дороги п’ять років тому ремонтувала ТОВ "МБЦ". Контактні номери цієї організації не відповідають.

На вулиці Європейській рух один з найінтенсивніших.

"Коли з дорожнього покриття виглядають залишки армованої сітки, це звичайно створює додаткову небезпеку. Може бути пошкоджене колесо, чи поранені пішоходи, які проходять поруч в межах пішохідного переходу", – повідомив інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Полтавської області Іван Лаврусенко.

Міська влада наразі з’ясовує хто має усунути недоліки.

"Але потрібно спочатку розібратися або це гарантійний випадок, то будемо звертатися до підрядної організації, яка виконувала роботи на цьому відрізку. Або якщо це не гарантійний випадок, то будемо підключати ту підрядну організацію, з якою в нас договір на поточні ремонти доріг для ліквідації даної проблеми", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.
Якщо ж дорога ще на гарантії, то недоліки має виправити організація, яка і клала асфальт.

"Якщо з проїзної частини стирчать якісь предмети, наприклад, армована сітка, це порушення правил експлуатації вулично-дорожньої мережі та є адміністративним правопорушенням. Місту потрібно звернутися до підрядника, щоб він переклав асфальт, бо очевидно була порушена технологія укладки", – зазначив аналітик транспортних систем Олександр Рак.

Якщо міська влада не домовиться з підрядником, щодо ремонту дороги, то ділянку зроблять за кошти платників податків.