771 доба російсько-української війни: головне на ранок 5 квітня

05 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Донеччини, Харківщини та Херсонщини : є загиблі та поранені.

5 квітня 2024 року близько 03:00 війська рф обстріляли місто Покровськ Донецької області. Росіяни поцілили по приватному сектору. Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі. Внаслідок агресії поранення отримали четверо членів родини, які під час обстрілу знаходились в одному з помешкань – 70-річний дідусь із 65-річною бабусею, а також їхня донька 46 років із 14-річним сином. Також від вибухів постраждав ще один містянин 65 років. 

Минулої доби внаслідок ворожого обстрілу земельної ділянки між селами Березівка та  Коротич Харківської області загинув 36-річний працівник агропідприємства. Також поранені 55 та 21-річні чоловіки, їх госпіталізували. Пошкоджені три сільгоспмашини. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

За минулу добу противник обстріляв 16 населених пунктів Херсонщини. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Також були зафіксовані влучання в кооператив, гаражне приміщення та компанію газотранспортної системи, внаслідок чого пошкоджені газопровід, теплопровід, сонячні колектори, опорні конструкції. Через російську агресію продуктами горіння отруїлися 10 людей. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Вночі 5 квітня 2024 року противник атакував двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 та трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", а також 13 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". Про це повідомили у Повітряних Силах. В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України збили усі 13 "шахедів".

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби сили оборони України завдали авіаударів по семи районах зосередження військ, озброєння та військової техніки, а також двом зенітних ракетних систем противника.

Підрозділи ракетних військ уразили один район зосередження військ, озброєння та військової техніки, дві артилерійські системи, радарну станцію, станцію електронної війни та дві системи протиповітряної оборони російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 5 квітня:

Фото: Генштаб