На Полтавщині правоохоронця підозрюють у завданні державі близько 700 тис. грн збитків

27 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Старшого майстра лісу одного з лісництв Полтавської області підозрюють у замаху на розтрату чужого майна: сума завданих державі збитків становить близько 700 тис. грн.

Протягом березня-квітня 2022 року старший майстер лісу одного з лісництв Полтавщини допустив на території природно-заповідного фонду незаконну порубку понад 30 дерев породи дуб, граб, клен.

Надалі без відповідних документів та товаротранспортних накладних чоловік надав можливість своєму знайомому вивезти з лісництва майже 30 кубометрів деревини. Однак авто з деревиною зупинили правоохоронці.

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, сума завданих державі збитків становить майже 700 тис. грн.

Правоохоронцю повідомили про підозру у замаху на розтрату ввіреного чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, та неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів" органи лісової охорони належать до правоохоронних органів.

Фото: ілюстративне.