Зеленський підписав закон, який забороняє поширювати символіки російської політики

22 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
Президент України підписав закон, який забороняє поширення символіки російської політики на всій території України.

21 квітня Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 7253 "Про географічні назви" щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України". Про це стало відомо офіційного вебпорталу парламенту України.

Що передбачає закон – "Забороняється присвоювати географічним об’єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують державу-окупанта або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, її діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших суверенних країн, державну тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням опозиції (опозиційних діячів), дисидентів та інших осіб за критику тоталітарного радянського та тоталітарного російського режиму, зокрема й громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях України або тимчасово перебували на території держави окупанта та стали жертвами переслідування з боку російських репресивних органів".

Видання "Українська Правда" повідомляє, що закон набирає чинності через три місця після його публікації. За цей час Кабінет міністрів України має підготувати нормативну базу для реалізації його положень.

Фото ілюстративне.