Жителя Полтавщини підозрюють у привласненні гуманітарної допомоги: коментарі обох сторін

26 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Житель Лубенського району привласнив увірену йому гуманітарну допомогу (провізію, засоби гігієни та речі першої потреби).


Жителю однієї з територіальних громад Лубенського району висунули підозру в привласненні гуманітарного вантажу загальною вартістю близько 228, 5 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Серед гуманітарної допомоги були кілька сотень коробок з провіантом (зокрема, дитячим харчуванням), близько сотні мішків з ковдрами, одягом та побутовим інвентарем, десятки коробок з побутовою хімією та засобами гігієни.

Вантаж в одне зі складських приміщень Лубен доставив перевізник зі Львова.

Наразі розглядають питання щодо обрання запобіжного заходу.

На цей час тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Однак, жодних претензій від гуманітарного фонду до чоловіка немає. Про це PTV розповів сам підозрюваний.

За його словами, гуманітарний вантаж доставили на початку війни. Його зберігали у відкритому загальнодоступному приміщенні, де кожен міг отримати необхідні речі.

На момент проведення обшуку слідчі виявили лише частину гуманітарних товарів, адже близько 60% уже роздали людям. До того ж адвокату підозрюваного не дозволили бути присутнім під час обшуків.

Державне бюро розслідувань ігнорувало позов про перешкоджання адвокатській діяльності.