На Полтавщині затримали депутата, соратника Киви, який зливав позиції ЗСУ

04 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області затримали депутата однієї селищної ради, який співпрацював зі зрадником Кивою, та зливав позиції Сил оборони України.

Служба безпеки України затримала депутата однієї селищної ради, який був соратником Киви та коригував російські обстріли по позиціях Сил оборони на східному фронті. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Для отримання інформації щодо українських військ, депутат використовував своїх знайомих, які воювали на Донецькому напрямку.

Під час спілкування з військовими він просив детальну інформацію про місця їх дислокації. Потім отриманні позиції він позначав на електронних мапах та публікував на своїй фейсбук-сторінці, яку активно моніторили російські спецслужби.

Також депутат сільради публікував коментарі в соціальних мережах, де намагався дискредитувати командний склад підрозділів Збройних Сил України.

Такі дописи використовували російські телеканали, щоб знімати фейкові сюжети про Україну.

Наразі колаборанту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України.

Також суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Депутату селищної ради загрожує до восьми років позбавлення волі.