Колишній очільник "Слуги народу" на Полтавщині Олександр Трухін визнав, що пропонував хабар поліції, та готовий скласти депутатський мандат

22 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Ексочільник партії "Слуга народу" у Полтавській області Олександр Трухін визнав, що пропонував хабар поліції, та уклав угоду зі слідством.

22 лютого відбулося засідання Вищого антикорупційного суду за обвинуваченням народного депутата України, колишнього очільника партії "Слуга народу" на Полтавщині Олександра Трухіна.






У серпні 2021 року чиновник став фігурантом дорожньо-транспортної пригоди. 1 лютого 2022 року видання "Українська правда" опублікувало відеозапис з бодікамери поліціянта, який працював на місці події. На відео видно, як нардеп намагається “домовитись” з правоохоронцем.






З відеозапису судового засідання стало відомо, що 17 лютого 2023 року Олександр Трухін підписав угоду з прокурором, відповідно до якої нардеп зобов’язався протягом 30 днів особисто перерахувати 6 млн грн на проєкт United24 "Армія дронів" на підтримку Збройних Сил України. Окрім цього Олександр Трухін сплатить 68 тис. грн штрафу.

Також захисник чиновника повідомив, що той вирішив скласти депутатський мандат.

Угоду між обвинуваченим та прокурором має затвердити суд.