ДТП з нардепом Трухіним: оприлюднили відео з місця події

02 лютого 2022 0
Ольга Семенко
ЗМІ опублікували відео з бодікамери правоохоронця, який працював на місці аварії за участі голови Полтавської обласної організації партії "Слуга Народу".

1 лютого видання "Українська правда" опублікувало відеозапис з бодікамери поліціянта, який працював на місці дорожньо-транспортної пригоди за участі народного депутата від "Слуги Народу" Олександра Трухіна.

                 


           

Аварія сталася 23 серпня близько 15:30 на Бориспільському шосе – зіткнулися "Audi" Трухіна, "Ford" та "Daewoo". На відеозаписі нардеп, зокрема просить поліціянта, щоб той дав йому піти з місця події й обіцяє поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

За повідомленням речниці партії "Слуга Народу" Юлії Палійчук, 2 лютого голова партії Олена Шуляк ухвалила рішення про виключення Трухіна з партії та, відповідно, про припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії.

Цього ж дня голова фракції Давид Арахамія ініціював проведення позачергового засідання Верховної Ради, щоб заслухати міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора і голову ДБР щодо справ народних депутатів.

"Останнім часом до правоохоронних органів накопичилося багато питань щодо справ народних депутатів Трухіна, Кузьміних, Воронька, Дмитрука, Порошенка, Медведчука і застарілих розслідувань стосовно Юрченка та Дубневича. Жодна політична сила не повинна покривати цих людей, вони мають понести відповідальність за свої вчинки", – йдеться в заяві Арахамії.

Президент Володимир Зеленський, під час брифінгу з прем’єр-міністром Королівства Нідерланди, також прокоментував відеозапис з Трухіним:

"Я повністю підтримую реакцію Давида Арахамії, реакцію партії "Слуга Народу". Я думаю, всі одноголосно підтримують, щоб звільнити пана Трухіна з партії. Це ж питання справедливості, незважаючи, чи це депутат, чи будь-який чиновник, чи будь-яка людина будь-якої професії – всі повинні бути рівними перед законом, тому всі повинні відповідати і всі, повірте мені, точно будуть відповідати за все. Незважаючи який це проступок. По-перше, ти депутат, ти є прикладом і маєш нести особливу відповідальність. Я очікую саме таку реакцію наших правоохоронців і депутатів партії "Слуга Народу".

відео: Офіс президента України