769 день російсько-української війни: головне на ранок 3 квітня

03 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли  Харківщини, Херсонщини та Донеччини: є загиблі та поранені.

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок ворожого артобстрілу села Новоосинове Куп‘янського району пошкоджений приватний будинок. На місці удару загинув 58-річний чоловік, а в лікарні, внаслідок отриманих поранень, загинув його 11-річний син.

Минулої доби противник обстріляв 11 населених пунктів на Херсонщині. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, є влучання в господарську споруду та газогін. Виток газу перекрили. Через російську агресію одна людина загинула. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

2 квітня російська армія завдала поранень трьом жителям Донецької області. Про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.  Від початку повномасштабного вторгнення на Донеччині загинули 1898 людей і 4756 осіб зазнали поранень. Загальна кількість жертв російських загарбників у регіоні подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по зенітно-ракетному комплексу та 13 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, восьми артилерійських системах, протитанковому засобу та реактивній системі залпового вогню.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 3 квітня:

Фото: Генштаб