702 день російсько-української війни: головне станом на 26 січня

26 січня 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонщини та Донеччини й загальні бойові втрати ворога протягом доби.

За минулу добу окупанти 73 рази обстріляли Херсонщину. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; дошкільний навчальний заклад та торговельний центр у Херсоні; стільникову вежу у Бериславському районі. Через російську агресію одна людина загинула, ще одна – отримала поранення. Про це повідомив начальник Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

25 січня росіяни поранили шестеро жителів Мирнограда, що на Донеччині. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. Всього від початку повномасштабного вторгнення в області 1 839 людей загинули, 4 510 – поранені.

У Чорному морі наразі на бойовому чергуванні перебувають три ракетоносії. Сукупний потенційний залп оцінюється в 14 крилатих ракет типу "Калібр". В басейні Азовського моря чергує одне судно противника, ракетної загрози він не становить. У Середземномор'ї агресор утримує два кораблі, один з яких є носієм "Калібрів". Залп - до восьми ракет. Про це свідчать дані ВМС ЗСУ. 

Протягом минулої доби підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та ще по одній важливій цілі противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 26 січня:

Фото: Генштаб