У Полтавській області затримали чоловіка, який продавав наркотики

11 жовтня 2024 0
Яніна Климань
Житель Миргорода розповсюджував психотропні речовини на території міста.

8 жовтня поліціянти виявили чоловіка, який, імовірно, причетний до поширення психотропних речовин методом "закладок" на території Миргорода. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Фігурантом виявився 31-річний місцевий житель. У нього вилучили понад 60 полімерних згортків з розфасованою психотропною речовиною.

Крім того, за місцем проживання правопорушника виявили та вилучили прилади для зважування та фасувальні матеріали для "закладок". Речові докази направили на експертне дослідження.

Наразі фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру та скерували до суду клопотання про обрання запобіжного заходу.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виготовлення, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від дев'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини