117 день російсько-української війни: головне станом на ранок 21 червня

21 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
Ворог продовжує обстріли цивільних об’єктів Сумщини та Дніпропетровщини, ракетні удари росіян по Харкову й нові числа дітей постраждалих в Україні.

20 червня росіяни обстрілювали Харків. Зафіксували удари з систем РСЗО по Київському, Шевченківському, Салтівському та Індустріальному районах Харкова.
Ще ворог завдає ударів по Харкову та області ракетами. Є влучання в промислову зону, в заклади освіти. Так само ворог б'є по Чугуєву, Лозовій, по Золочівській та Дергачівських громадах.
За добу 20 червня на Харківщині загинули 3 людини - 65-річна жінка в Кутузівці, 61-річна жінка та 49-річний чоловік в Балаклії.

Сумщина продовжує бути під щоденним вогнем окупантів, 20 червня близько 12:00 два безпілотники скинули чотири вибухівки на територію Юнаківської громади, також три мінометні обстріли територій Сумської області.
З 18:00 почався обстріл Середино-Будської та Зноб-Новгородської громад. Ворог гатив зі ствольної та реактивної артилерії, зафіксували 28 «прильотів».
Після 18:30 було 23 мінометні постріли зі сторони росії по Білопільській громаді.
Близько 19:00 росіяни обстріляли Великописарівську громаду, 32 мінометні постріли.
З 19:30 був вогонь по Зноб-Новгородській громаді, сім прильотів з міномета.
За добу 20 червня на Сумщині один чоловік загинув, один – поранений.

На Дніпропетровщині ворог вночі обстріляв Криворізький район з артилерії, також поцілив по двох селах Зеленодольської громади.

Більше ніж 910 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 21 червня 2022 року офіційне число загиблих дітей – 323; поранених – 587.