У Полтавській області запрацює автоматична система штрафування перевантаженого транспорту

01 жовтня 2021 0
Олена Кулага
На дорогах України запрацює система Weigh-in-Motion - автоматична фіксація перевантаження. На Полтавщині планують запустити чотири таких майданчики.

З 1 жовтня поступово розпочинає роботу автоматична система штрафування перевантаженого транспорту. На дорогах Полтавщини поступово запустять чотири таких майданчики, зокрема на автодорогах М-03 "Київ-Харків", М-22 "Полтава-Олександрія", Н-31 "Дніпро-Решетилівка", Р-60 "Кролевець-Пирятин".

Як повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг у Полтавській області, система Weigh-in-Motion автоматично зчитує номерний знак, габаритні розміри, загальну масу, навантаження на кожну вісь та кожне колесо окремо, кількість осей, швидкість руху тощо. 

Майданчик перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття дороги. Надалі, дані надходять до центру обробки даних "Укртрансбезпеки" та Міністерства внутрішніх справ України. Закон передбачає збільшення максимального штрафу із 34 000 до 51 000 гривень.   

За даними проведених аналітичних спостережень 10% трафіку, який рухається державними дорогами Полтавщини, їде з перевантаженням.

фото: vda.org.ua