Нову партію "Пакунків малюка" привезуть на Полтавщину наприкінці березня

09 березня 2021 0
З початку року на Полтавщину привезли 1284 бебі-бокси, зараз залишилося 529 пакунків. А у перинатальному центрі є 39 бебі-боксів.

Пелюшки, іграшки, підгузки та пляшечки. Породілля Анна Чечиль отримала "Пакунок малюка".

"Ковдра бавовняна, для чистки вух дитячі палички, дитячі ножиці, підгузки. За списком все є", – зауважила полтавка Анна Чечиль.

Всього з початку року на Полтавщину доставили 1284 бебі-бокси.

"Наразі залишок – 529 пакунків, більшість з них перебуває у закладах охорони здоров’я, де в першу чергу, їх отримують породіллі. Й близько ста – в Управлінні соціального захисту", – розповіла заступниця голови ОДА Катерина Рижеченко.

А у перинатальному центрі залишилося 39 пакунків для малюків.

Тут з січня вже видали 174 бебі-боксів. Якщо набору не вистачило, батьки можуть звернутися в Управління соціального захисту та стати у чергу на видачу.

"В кінці січня цього року ми отримали 220 подарунків, на сьогодні залишок 39 подарунків. Видано за цей період 174 отримали пакунки. Про подальше надходження поки нам невідомо", – розказала головна акушерка Перинатального цента Лідія Дивенець.

За інформацією Полтавської ОДА, наступну партію на Полтавщині чекають наприкінці березня. А з 1 липня планують запровадити таку систему: молоді батьки зможуть обирати або "Пакунок малюка", або грошову компенсацію у розмірі вартості боксу.

Ірина Яременко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення