Полтавці закликають скоротити тривалість комендантської години та подовше продавати міцний алкоголь

23 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Жителі області звертаються до ПОВА із проханням піти на поступки, всупереч думці військових.

Попри чимало звернень людей, на Полтавщині комендантську годину не скорочуватимуть. Без змін залишиться і час продажу міцного алкоголю. Про це 23 червня повідомив голова Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін під час своєї щотижневої пресконференції для регіональних ЗМІ

За його словами, з моменту останнього брифінгу він отримав чимало прохань від журналістів, місцевих підприємців та жителів області зменшити тривалість комендантської години та оголошувати її о 23:00, а не о 22:00, як зараз.  Втім подібне рішення не ухвалюється одноособово і попередньо має отримати підтримку на засіданні Ради оборони Полтавської області.

 

"Правоохоронці та військові, на думку яких я спираюсь переконані що 22:00 це оптимальний час для початку комендантської години. Якщо її скоротити хоча б на годину, їм буде набагато важче підтримувати безпеку та правопорядок на вулиці. Окрім цього темна пора доби не найкращий період для прогулянок в умовах війни. Тому цивільним особам краще у цей час перебувати вдома та не наражатися зайвий раз на небезпеку і не ускладнювати патрулювання нашим військовим", - зазначив Дмитро Лунін.

Нагадаємо, що це вже не перша спроба полтавців вплинути на голову ПОВА та скоротити тривалість комендантської години. Щотижня журналісти та жителі області звертаються у ПОВА  та особисто до її очільника аби зменшити тривалість комендантської години. Однак, як зауважив Дмитро Лунін, у цьому питанні він готовий дослухатися виключно до військових та правоохоронців і лише за їхньої згоди можна очікувати на позитивне рішення з цього питання.

Окрім тривалості комендантської години без змін залишився і час продажу міцного алкоголю. Це питання також розглядалось на останньому засіданні Ради оборони Полтавської області.

Зі слів Дмитра Луніна, на засіданні Ради під час розгляду цього питання слово взяв керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній. Він доповів присутнім, що за останній час в регіоні втричі зросла кількість випадків правопорушень, які скоїли люди в стані алкогольного сп’яніння. Враховуючи цю статистику військові та правоохоронці не підтримали цю пропозицію та залишили час для продажу алкоголю без змін.

Нагадуємо, що нині на Полтавщині комендантська година триває з 22:00 до 5:00, а придбати міцний алкоголь (тобто міцністю понад 5%) можна щодня з 12:00 до 18:00.