Сергію Міщенку з Полтавської області посмертно надали звання Героя України

24 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Полеглому в бою повному кавалеру ордена “За мужність” посмертно надали звання Героя України.

23 лютого Указом Президента України №104/2023 посмертно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" надали Міщенку Сергію Олексійовичу з Лубенського району. Про це повідомили в офіційному інтернет-предстваництві Володимира Зеленського.

Сергій Міщенко народився 21 травня 1974 року у місті Зіньків. Закінчив Проценківську середню школу, з 1991 по 1993 роки проходив службу у Національній гвардії України у Кривому Розі. Після служби в лавах армії деякий час працював у Опішнянському підрозділі міліції. Здобув вищу юридичну освіту. Згодом започаткував власну справу – займався підприємницькою діяльністю у ремонтно-будівельній сфері разом зі своїм братом Євгеном.

Сергій Олексійович був головним сержантом, командиром Першого відділення Третього взводу протитанкових ракетних комплексів 87 протитанкового дивізіону 45 окремої артилерійської бригади військової частини А0249.

12 липня 2022 року указом Президента України 493/2022 "Про відзначення державними нагородами України" за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі його нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеню.

27 липня Президент Володимир Зеленський нагородив Сергія Міщенка відзнакою "Хрест Бойових Заслуг".

На рахунку повного кавалера ордена "За мужність" 35 одиниць знищеної техніки противника. Сім з них, зокрема й чотири ворожі танки, воїн ліквідував протягом одного бою. За високі бойові заслуги Сергій став повним кавалером ордена “За мужність”.

Сергій Олексійович загинув 1 грудня, під час виконання бойового завдання в селі Ковалівка Сватівського району, що на Луганщині.

З Героєм України попрощались 7 грудня біля Свято-Успенського собору у місті Полтава.