На Луганщині загинув головний сержант Сергій Міщенко із Полтавщини

03 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
У Луганській області в бою загинув головний сержант Міщенко Сергій Олексійович із Хорольського району.


1 грудня, під час виконання бойового завдання в селі Ковалівка Сватівського району, що на Луганщині, загинув військовослужбовець з Хорольського району Міщенко Сергій Олексійович. Про це повідомили у Хорольській міській територіальній громаді.

Сергій Міщенко народився 21 травня 1974 року у місті Зіньків. Закінчив Проценківську середню школу, з 1991 по 1993 роки проходив службу у Національній гвардії України у Кривому Розі. Після служби в лавах армії деякий час працював у Опішнянському підрозділі міліції. Здобув вищу юридичну освіту. Згодом започаткував власну справу – займався підприємницькою діяльністю у ремонтно-будівельній сфері разом зі своїм братом Євгеном.

Сергій Олексійович був головним сержантом, командиром Першого відділення Третього взводу протитанкових ракетних комплексів 87 протитанкового дивізіону 45 окремої артилерійської бригади військової частини А0249.

На рахунку повного кавалера ордена "За мужність" 35 одиниць знищеної техніки противника. Сім з них, зокрема й чотири ворожі танки, воїн ліквідував протягом одного бою. За високі бойові заслуги чотири дні тому Сергій став повним кавалером ордена.

Військовий з позивним "Бугор" воював з перших днів повномасштабної війни. Сергій брав участь в обороні Києва, бився під Барвінково, Вірнопіллям, Бражківкою, відбивав ворожі напади на Харківщині.

У Сергія Олексійовича залишились шестеро дітей – чотири доньки та двоє синів.